julklapps planering

Oj oj inte för att skryta men jag är känd för att vara oerhört duktig på att köpa presenter. Eller snarare rätt saker till rätt person. 
 
Taktik - planera långt i förväg. Ibland planerar jag födelse dags presenter nästan ett år innan dem skall ges och när jag väl ger presenten är jag så taggad på att dem ska öppna och bli glada. Tänk och lyssna på vad personen du skall köpa till säger att den tycker om, behöver och skulle vilja köpa osv. Eller observera vad den inte har men som du anser att den skulle behöva/ är värd att få. Det finns bara ett problem och det är att jag kommer vara så oerhört pank efter jag har handlat dem..!
 
Dem jag har svårast för.. det är min mamma och Charlie. Utan tvekan. Dem är båda kluriga människor och vill inte få särskilt mycket av andra människor vid huvud taget inte när det kommer till saker och ting i alla fall. Det kan också bero på att jag får så jätte fina saker av dem så jag tänker alldeles för mycket på vad jag ska ge dem.. 
 
Nu har jag alla mina julklappar planerade. Vad som skall ges till vem och ibland tänker jag även ut hur jag ska ge dem, vad det ska stå i korten och hur jag ska slå in paketen. Som ni hör är jag lite störd när det kommer till julklappar, eller ja presenter vid huvud taget..
 
I år ska jag ge 14 personer julklappar. Jag vet exakt vad dem ska få. Och vet att dem flesta, förhoppningsvis alla kommer bli jätte nöjda!