Loke idag 3 månader

Idag är Loke 3 månader och 10 dagar. Jag tänkte jag skulle börja med att skriva om hur han är och hur en dag ser ut i en viss ålder. Så man senare kan gå tillbaka och läsa om hur det faktiskt var. Man har ju redan glömt hur det var när han en månad!
 
En vanlig natt: 
Loke somnar i min famn på kvällen efter ammning ibland kan jag gå med honom till sängen och lägga ner honom i babyneastet utan att han vaknar. Och ibland får jag börja om från början och amma honom tills han somnar i sängen. Han sover 1-3h i neastet oftast. Efter det vaknar han och vill ligga och amma helst tills vi gå upp nästa dag. Går jag inte med på detta skriker han och ingen av oss får sova. Så jag ligg ammar. Jag bunkrar upp med täcken och kuddar på sidorna så jag ska kunna slappna av, men ändå så att Loke kan amma /snutta medans jag (och han) halv sover. Det är väldigt varmt nu på sommaren då vi mer eller mindre sover hud mot hud hela nätterna. Men sånt ska ju vara bra för bebisar så det är bara för mig att svettas.
 
En vanlig dag:
Brukar jag och Loke gå upp mellan 8-10 beroende på hur vår natt varit. Charlie tar morgonblöjan medans jag gör och äter frukost. Loke brukar ligga i babygymmet eller sitta i babysittern och Charlie underhåller tills jag ätit klart. Ibland hinner jag städa här om Loke är nöjd. Sen tar jag över och vi planerar dagen. Byter blöja sätter på kläder och packar. Sen ammar jag en sväng innan vi drar iväg. Åker til klättercenter, klättrar och sen 0ler vi hem, äter och hämtar Focus. Sen bär det av till skogen/någon skidbacke att springa i. Har vi tur har Loke skrikit klart och hunnit somna i bilen så vi får första halvtimmen av träning ostört. Efter vi tränat går vi en sväng med hunden. Om det är bra väder och klockan inte dragit iväg stannar vi ibland och solar lite/badar Focus. Sen drar vi hem och börjar med middagen och nu på sistone har det blivit mycket mästarnas mästare (tidigare säsonger) på kvällarna. Så fort jag ätit klart ligger Loke i min famn tills vi går och lägger oss. Ganska ofta ligger han även där när jag äter och anntingen mars eller sover. 
 
Det bästa just nu:
Det är väldigt mysigt när Loke somnar i ens famn. Även om man får träsmak i röver och väldigt ont i ryggen av att sitta totalt blivkstilla för att inte väcka honom så är det väldigt mysigt. Det bästa är när han sommnar sitt/liggande över bröstet med huvudet mot min kind. En annan sak som också är fantastiskt just nu är att man kan bära Loke så han sitter och tittar över axeln. Man lägger/sätter honom över bröstet. Han kan stabilisera huvudet tillräckligt för att titta själv och han är tillräckligt stark för att inte ramla bak i ryggen. Det är super mysigt att gå runt och guppa och "sniffa", mysa, pussa och kela på honom. (När han är tyst och nöjd, vill säga). Vilket tar mig till vad det värsta är.
 
Det värsta just nu:
Han vill inte vara still, det måste hända något hela tiden. Vilket leder till att man blir tvungen att gå runt med honom för att han ska vara nöjd. Vilket blir väldigt påfrestande för ryggen efter ett tag.. 
Han rullar och kvalar numera runt Hej vilt och ingen plats förutom golvet är nu en säker zoon. Väldigt läskigt eftersom man är van vid att han inte kan ta sig någonstans.. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: