Fota igen

Jag vill verkligen börja fota igen. 
En av mina största passioner här i livet har varit att fota, filma och klippa/redigera. Jag har aldrig varit profissionell på något sätt och aldrig gått en enda kurs om just fotografering. Men jag har ändå lyckats ta några riktigt lyckade bilder. 
Jag skulle verkligen vilja hitta tillbaka till kameran. Både video och system kamerna.
Funderar på att sälja min nuvarande kamera och införskaffa en ny och ta tag i detta med fotografering, lagom till 2016 och mellandags rean. Jag har kört NIKON hittills men jag ahr gått och fått för mig att nästa kamera ska bli en Canon. Mer exakt en Canon EOS 760 men 18-200mm objektiv.
Det är dröm kameran just nu! 
 

en Marwin och en famtida valp

Idag har jag varit med Amanda och hämtat hem henns valp, Kelpien Marwin. Det blir hennes andra hund. Jag är orehört avundsjuk på henne. Att bli med valp är bland det bästa som finns. Jag kan knappt bärja mig till det är dags för min del igen. Men det får dröja iallafall ett år innan det blir av igen. Focus måste få mogna och lära känna sig själv och hans roll och även känna sig trygg i den. 

Jag ser verkligen fram emot nästa valp för nu efter Focus har jag lärt mig så oerhört mycket, på 5 månader har jag lärt mig så otroligt mycket. Och oj oj oj, jag har ett år till på mig att lära mig massor och skaffa mig tånvis med erfarenet. 

Fördelar jag kommer ha till nästa hund är att jag kommer kunna så oerhört mycket mer, jag kommer kunna stryka alla misstag och missar jag har gjort med Focus. Jag kommer även ha en fördel med att ha Focus. Att redan ha en hund när man skaffar en valp tror jag kan hjälpa en väldigt mycket. Det kan självklart bli åt andra håller och man kan få jobba hårade med bägge. Men jag vet att Focus skulle/kommer älska att ha en valp vid sin sida, han kommer hjälpa mig med så mycket, konkurrans, stimulans, uppfostran osv. Frågetäcknet är dock ras. Anntingen en till Tollare eller så får det bli en liten Sheltie. Har redan kommit på namn!  

Tillbaka blick över 2015

Mycket har hänt detta året. Man kan säga att det minst sagt har vati ett händelserikt år. Ett av dem bästa i mitt liv faktiskt. Även fast jag har sprungit i motvind större delen av året. 

Förutom skadorna jag drog på mig har 2015 varit helt otoligt. Med livs avgörande händelser, förlovning, millitär utbildning och Focus. 

2015 
Började med Kärleken i mitt liv. Jag hade precis blivit tillsammans och flyttat in till Charlie. Sen började GMU:n. En riktig turbolens i 3 månader, det absolut bästa jag gjort i hela mitt liv. Träffade fantastiska vänner, ovärdeliga minnen och lärde mig så oerhört mycket. Nästa utbidlning började FSU som ledde till anställning i Försvarsmakten och efter den utbildnignen kom nästa FMU. Stod på prins Carl Philips bröllop som var en stolt och häftig upplevelse. SEn blev det semseter och Focus fick äntligen flytta hem till oss! Vi blev "föräldrar" och hela resan med Focus tog fart. Det var intensivt och helt undertbart. Han var det första som blev vårt. Våran hund och vi blev "föräldrar" för första gången. Sen bar det av ut i skärgården för första gågne med mina pojkar och det blev en underbar seglats trots vädret. Norge nästa, det var där den oförglömliga vandringen ägde rum. 20150725 Charlie gick ner på knä och jag sa ja. Vi bestäg även nordens högsta berg. Under hösten har vi fått följa Focus utveckling och nu står vi här igen! Ett nytt år väntar och Gud vet vad som väntar bakom lucka 2016. 

Detta är miitt 2015 i bilder.