Denna unge!

Idag den 19/9 2017. 6 månader och en vecka gammal, i 39 graders feber ställer sig Loke upp själv för första gången! 

Vad är det för fel?! Här ligger jag och vilar (också sjuk och med feber) i soffan och Loke kryper runt framför soffbordet och helt plötsligt kommer en liten hand upp PÅ BORDET och griper tag i bordskivan och sen damma sak med andra handen. Jag tänkte det där kan ju inte vara bekvämt han måste ju typ bryta ryggen och så ska jag ställa mig upp och gå dit då kommer hela Lokes ansikte upp över bordet och han står upp!! Barnet kan alltså inte ens sitta upp än och ungen ställer sig upp med 39 graders feber SJÄLV! Vad är det för fel? Jag blev så chokade och full i skratt och Loke var så sjukt nöjd. Han bara stod där och asflinde.  Väldigt vingligt och med järngrepp i bordskivan stod han där på vingliga ben tills jag i ren chok tar honom och sätter honom i min famn och bara skrattar rakt ut. På riktigt. Här trodde man att man skulle få det lugn och ro och att han skulle krypa nu ett par veckor/någon månad men icke sa nicke här ska det stås upp.. så nu blir inte golvet heller säkert.. Är så sjukt kul och häftigt att se honom utvecklas är så glad över att jag får sitta på första parkett!

En författat dröm

Japp ni hörde rätt. Denna dyslektiker har en dröm om att skriva en eller egentligen två böcker. Har alltid gillat att skriva. Har gjort det väldigt mycket under mina mörka stunder när jag var yngre. En sorts terapi. Jag har tots motgångar i skrift och läsning alltid drömt om att skriva en bok. Jag har bara inte vetat vad den ska handla om, tills jag fick barn. Självklart ska den handla om barn. Inte "jag är en expert" eller "gör så här" utan snarare om den komiska sanningen. Hur du ska kunna ta dig igenom vardagen med ett leende på läpparna. Vad som är viktigt och vad som kan vänta. Mycket om inställning och förväntingar, hur du ska kunna tackla svåra situationer och kunna se det komiska i situationen. Det blandat med fakta och inspererande berättelser. Jag vill att min bok ska vara ett "måste ha inköp" när du plusat på stickan. Den självklara gåvan på bavy showen.  Boken som man inte läser för att man måste utan boken som man inte kan sluta läsa. En "feel good bok" som får dig skratt mitt i ditt harmon sammanbrott.
 
Jag kanske ändrar mig när Loke blir äldre och (ännu) jobbigare. Men jag vet redan vad dom två böckerna ska heta. Den första om graviditet och den andra om att ha flera barn.
Jag ska bara skaffa mig lite mer "kött på benen" eller magen. Vad tror in något ni skulle kunna läsa? Några av er som läser kommer säkert ha några tips eller storys som bara måste med. Ser fram emot denna (5 års) plan. Får se om jag blir en av dom många som säger "jag skulle så gärna vilja skriva en bok" men aldig kommer till skott. Eller om jag faktiskt skriver en. Vad tror ni?