En valpig helg!

 Oj oj. Ingen sömn, många skratt, "bakat" godis, kissat hit och dit, rasta, lekt, namnpanik, blivit en tuggleksak och nödhandlat. Ja allt det och mycket mer har vi hunnit med våran första helg med vaplen hemma.


Den lille tycker inte om sin bur till att börja med. Han sover i bur. Men han talar även om hur elaka vi är som "spärrar" in honom i buren på kvällen när vi skall sova. Samt att han ska ut och kissa 2-3 gånger per natt. Jag skulle kunna vakna av att en knapp nål faller på marken. Mina öron är spätsade till tusen även när jag sover. Men det kommer nog bli bättre. Snart kan både han och jag slapna av mer! Plus att han inte kommer behöva gå ut lika ofta och vänja sig vid buren. 

Han är inte särsillt intresserad av sin mat. Vi får jobba hårt och kreaktivt för att lura i honom. Så för att komma igång med belöning och träning satsade jag på riktigt smaskit godis. Har gjort egna leverpastej kuber i ugn åt honom. Vilket han äskade och gör vad som helst för. Kan lägga ut reccept i veckan :)

Rumsrenheten jobbar vi kaotiskt med. Men det har tyvärr hunnit ske 2 olyckor innomhus än så länge. Men man märker att för varje dag som går så lär man sig mer och mer hur han tänker och vad han vill. Vi bor ju på botten våningen så vi har inte så längt ut även fast i bor i lägenhet så det är skönt. Men det mest ultimata hade självklart varit om man hade en liten uteplats/tomt man bara kunde släppa ut honom på!

Namn.. Ja jo det var ju Belgaras eller hur? Ja.. Men nej. Vi försökte med det första dagen men ingås ganska snart båda två att det blev att vi kallade honom för Bellie och det är inte allas fint. Så mitt upp i alltihopa försöker vi komma på ett bra, kort, smidigt namn som flyter på bra i munnen, är snärtigt och som vi båda gillar.. Vilket är oerört svårt!! Kommentera jätte gärna förslag!   

Två levande tuggleksaker har vi också hunnit bli. Han älskar halsband, hår, kläder och allt annat som hör sig och som man inte för bita på och gör väldigt ont på matte och husse. Vi har skäller itne på honom utan avleder honom med en leksak. Men ibland lyckas han få inte en fullträff i handen och då gör det ganska ont faktiskt. Hans valptänder är sylvassa och han är ju inte någon liten papillon som jag är van vid. 

Sen fick vi åka en sväng till djurafärren Bromma Zoo. Då min beställning från ZooPlus ännu inte har kommit. Där handlade vi klicker, halsband, leksaker och lite godis. Klicker och halsband var det mest panik på då jag ville börja med klickern så tidigt som möjligt. Men den var i ZooPlus beställnignen. Så då fick vi handla en i all hast då vi inte när beställnignen tänker komma.. 


Här är lite bilder!  

 
 

GMU del 3

 "Försvara" 
Moment 3. Vecka 4-7. Momentet är 3 veckor långt. Här får du lära dig att försvara träng både gående och från eldställningar. Vilka skydd som är bra, var man ska ta skydd och hur man gör ett skydd (tex. grava skuttevärn) och hur maskerar sig själv och sitt skydd. Här går man in på CBRN också då ett mål är att du och din grupp ska veta hur ni ska agera och försvara er mot kemiska, biologiska, radioaktiva och nukleära ämnen. Man jobbar mycket I grupp i detta moment och många övningar sker i totalt mörker eftersom en del av att försvara är att inte bli upptäckt därför övar vi ljud- och ljus- diceplin.  
 
"Min erfarenhet"
Jag tycker försvara var det bästa/roligaste momentet. Man har kommit in i tempot och fått större insikt i dem viktigaste delarna. Vid det här laget hade man lärt sig en hel del och kände att man hade lite att stå på. Momentet har många spännande moment både praktiska och teoretiska. Bla. kast av handgranat, CBRN utbildning, 3 dagar i fält och så utsattes vi för tårgas. Ingen daga var den andra lik. 
 
Det var även under detta moment som man lär känna varandra i gruppen. Det var många pressade situationer och sammarbetsövningar som ledde till att man var tvungen att prata om saker man inte hade gjort annars. Våran grupp hade lämnat rollsökarfasen och var i full fart med att behålla dessa och lära känna varandra mer på djupet. Sen var det självklart någon/några som inte var nöjda med deras roller och försökte uppgradera. 
 
"Skademässigt" 
Under det här momentet höll jag skadorna relativt bra i schak även om jag balanserade på ett hårstrå. Hällspårren hade gett med sig och jag hade inte överdrivet ont i fötterna längre. Binhinne inflammation slog dock in här i mitten av momentet. Men inte värre än så. Med tanke på vad som komma skall på denna fronten så var detta dem absolut bästa veckorna under GMU:n för mig Skademässigt! 


Äntligen är han här och bara våran!!

Nu är våran Prins äntligen hemma hos oss! Efter 5 timmar tåg och 3 olika bilresor. Nu har han luktat och bekantat sig med nya hemmet. Och det är snart sov dags. Han var lite ängslig i början. Men det börjar bli bättre nu och komemr förhoppningsvis vara ännu bättre imorgon! Känns helt overkligt att han är här, att han är vår, att så mycket längtan äntligen är över nu! Ska bli så hilma kul att träna och se vad det blir av denna lille killen! Har väldigt höga förhoppningar!

Här är en bild som tog precis innan han skilldes från sina syskon.
Han bror Kasper till vänster, Belgarus till Höger!
Kändes lite hemskt att lyfta upp honom och ta honom ifrån alla hans åtta syskon och mamma. All hans trygghet fanns just där och med dem. Och nu tog jag ifrån honom allt han någonsin haft! Kände mig hemsk! Fick en tår i ögat. Dock samtidigt sån otrolig lycka, pirr i magen och nervositet! Blandade känslor kan man lugnt säga. Men nu är jag bara gald över att han är min, våran och äntligen här!! Här är vi, med våran nya lilla familje medlem!